Loading...

Wat is een virtueel netwerk?

Last update: 07/09/2023
Avatar Yannick Mertens
Written by
Yannick Mertens 07/09/2023

Algemeen

In dit artikel geven we meer uitleg over de begrippen virtueel netwerk en virtuele knooppunten.

Virtueel netwerk

Op dit moment is het enkel mogelijk om te wandelen via virtuele knooppunten.

Wat is het?

De benaming zegt het zelf: deze netwerken zijn virtueel en dus niet zichtbaar op het terrein. Wanneer je gaat wandelen op zo’n netwerk, zal je dan ook geen paaltjes of bewegwijzering terugvinden op de knooppunten. Daarom raden wij ook aan om ofwel met onze app (navigatiemodus) of een ander GPS toestel wandelingen op zo’n virtueel netwerk aan te vatten.

Waarom?

Het plaatsen en onderhouden van bewegwijzerde knooppunten is duur. Het is door o.a. budgettaire redenen niet altijd haalbaar om op bepaalde plaatsen knooppunten op het terrein te voorzien. In dat geval zijn virtuele knooppunten een geschikte manier om deze gebieden toch van een mooi wandelaanbod te voorzien. Het allergrootse voordeel van een virtueel netwerk is vooral dat er op die specifieke plaatsen de natuur ongerept kan gelaten worden, zodat er optimaal kan genoten worden tijdens het wandelen zelf.

Op onze kaart?

Je kan de virtuele netwerken en knooppunten makkelijk onderscheiden op onze kaarten d.m.v. hun kleur. Deze trajecten en knooppunten hebben een paarse kleur, terwijl de bewegwijzerde netwerken een rode kleur hebben. 

Hoe loop ik niet verloren op zo’n virtueel netwerk?

Zoals hierboven reeds vermeld, wandel je het best via onze app met de navigatiemodus op een virtueel netwerk. Op die manier krijg je gesproken instructies, indien je dit wilt uiteraard, maar je kan in ieder geval met je smartphone de wandeling volgen in onze app en zo weet je perfect welke route je dient te volgen.